Over BFVW

Foto Booi

Naast mijn werk als zelfstandig vakfotograaf houd ik mij al meer dan 30 jaar bezig met natuurfotografie. Als resultaat hiervan en de reizen naar o.a. bijzondere natuurgebieden heb ik voor u interessante programma’s samengesteld.

Programma 1: Impressie van bijzonder weidevogelbeheer

Na twee jaar (voorjaar, zomer en herfst) alle gebeurtenissen te hebben gevolgd en gefotografeerd bij een veehouder in Wommels, kunnen we spreken van een bijzondere diaserie. Was in het verleden weidevogelbeheer nog onderdeel van programma 3 (de natuur in eigen land), dit jaar zijn o.a. door de aanleg van een zwaluwenwal en schelpenbank de ontwikkelingen zo spectaculair, dat het een avondvullend programma is geworden. Op deze bijzondere plek (de enige in zijn soort in Friesland) staat u oog in oog met baltsende en broedende visdiefjes, kluten met jongen, overlopers, watersnippen en kemphanen. Al deze vogelsoorten, en nog vele anderen, zijn hier het afgelopen seizoen aanwezig geweest. Na alle negatieve berichten over de gruttostand kunnen wij berichten dat door de manier van beheer van deze veehouder het aantal broedgevallen is verdubbeld. Laat u verrassen door deze diaserie en het hierbij horende verhaal over een zeer bijzonder mens.

Programma 2: Filmprogramma

De film met bijzondere beelden van het vogelleven in en rond het plas-drasgebied bij veehouder Murk Nijdam is klaar! U ziet spectaculaire beelden, die alleen gemaakt konden worden vanuit een schuilhut. Het werk in en om de boerderij komt ook aan bod. U kunt kiezen uit:

  1. De plas-drasfilm (duur 50 minuten) bijvoorbeeld ter afsluiting op een jaarvergadering
  2. Een volledige filmavond met 3 films, te weten: de film plas-dras bij Murk Nijdam, een film over de vogeleilanden voor de Engelse en Schotse kust met zeekoeten, alken, sterns en papegaaiduikers. De vogelrots Bas Rock met 130.000 paar jan van genten. En tot slot een herfst/winterfilm met o.a. de roerdomp.

NB: Op dit moment wordt er gewerkt aan een update van de film, waarin ook de veranderingen met de plasdrassen en de samenwerking met Agrarisch Natuurfonds Fryslân meegenomen worden.

Programma 3: Natuur in eigen land

Programma 4: De natuur vanaf de weg bekeken

Programma 5: Vogeleilanden in de Atlantische Oceaan

Programma 6: Zuid Europa

Programma 7: Roemenië- de Donaudelta

De 7 programma’s zijn elk avondvullend en duren ongeveer 2 uur, inclusief een pauze van een kwartier. U kunt verzekerd zijn van een boeiend verslag bij deze diaseries en dus van een geslaagde avond. Dit verslag kan zowel in het Nederlands als in it Frysk.

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u te allen tijde telefonisch contact met mij opnemen. Ik kan u dan gedetailleerder vertellen over de inhoud van de verschillende programma’s.

Wat kinne jo fan ús ferwachtsje: bysûndere en moaie dia’s en boppedat in goed ferhaal!

Mei froenlike groetnis,

A. Booi
 

Foto Booi
Sybren de Vlasstrjitte 6B
3731 CX Wommels
0515-338536 of 06-30879487

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden