Over BFVW

Otte Zijlstra

Dialezingen in overvloei + nog een lezing over Hongarije met beamerpresentatie

  1. Lesbos, vogelrijk eiland in de Egeïsche Zee
  2. Hongarije, lekker vogelen begint hier voor de tent of caravan
  3. Naar Polen voor een unieke vogelvakantie
  4. Een reis door het noordoosten van Zuid Afrika 

Lesbos, vogelrijk eiland in Egeïsche Zee
Op een steenworp afstand van de Turkse westkust ligt dit vogelrijke eiland. Geografisch ligt het erg strategisch, omdat het op de route ligt van de vogels die naar het noorden vliegen. Het ligt in het verlengde van de Bosporus en de Zee van Marmara. Op het eiland, na een vlucht over zout water, kunnen de vogels zich te goed doen aan zoet water dat, vooral in het voorjaar, overvloedig aanwezig is. De aanwezigheid van zoet water vormt misschien ook de belangrijkste verklaring voor de vogelrijkdom is dit jaargetijde.

Hongarije, lekker vogelen begint hier voor de tent of caravan 
Dit voormalige Oost-Europese land telt ruim 10 miljoen inwoners op een oppervlakte van 90.030 km2 . Dat is bijna drie keer de oppervlakte van Nederland.Voor de reis moet men 14 tot 16 uur uittrekken afhankelijk van de drukte op de weg. Nog geen honderd km beneden Boedapest ligt een camping die door een Nederlands echtpaar wordt gerund.

Naar Polen voor een unieke vogelvakantie 
Eind april zijn we vertrokken voor twee weken naar Polen voor een unieke vogelvakantie. Via Duitsland en een stukje voormalig Oost Duitsland belanden we ten oosten van Berlijn. Daar hebben we gekozen voor de grensovergang boven Frankfurt (Oder), omdat deze gemakkelijker gepasseerd zou kunnen worden. Dat hebben we geweten.

Een reis door het noordoosten van Zuid Afrika 
Vorig jaar augustus werd het plan opgevat door Otte Zijlstra en reisgenoot Jelle de Jong om dit werelddeel te bezoeken dat zo rijk is aan flora en fauna. De plannen werden gesmeed, bankrekeningen bekeken en knopen doorgehakt. We gingen een reis voorbereiden die vijf weken zou duren en ons door het noordoosten van Zuid Afrika zou leiden.

Otto Zijlstra
Niedorp 
tel. 0226-411749 
www.natuurinfo.tk 
ow.zijlstra@quicknet.n

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden