Over BFVW

Willem Bosgra

Willem Bosgra
Dertien ambachten zonder ongelukken
Hoe begeleid je als Nederlander agrarische projecten in het buitenland?

Willem Bosgra maakte carrière in de agrarische sector. Van 1969 tot 2000 veranderde zijn woonadres meermaals. In 31 jaar woonde Willem in: Kenia, Zambia, Irak, Saoedi-Arabië, Polen en Rusland. Sinds 2000 woont Willem Bosgra weer thuis in Burgum. In de volgende jaren tot 2012 bezocht hij veel landen voor korte missies om voorlichting te geven. In al die landen begeleidde Willem verschillende projecten. Door de jaren heen heeft hij mooie ervaringen en verhalen opgedaan die hij graag met het publiek wil delen. Dat doet hij met de presentatie: ‘Wonen & Werken in…’

In mijn presentatie staat ‘Wonen & Werken’ in het buitenland centraal. Per regio verschilt dat. In Afrika woonde & werkte ik als ontwikkelingswerker. Voor het Midden-Oosten en Oost-Europa was ik een manager c.q adviseur. Dit alles deed ik in de agrarische sector.

Elke regio vergt een andere aanpak. Je hebt immers te maken met verschillende werelddelen. Je moet je inleven in de cultuur, landbouw en de locale mensen. Zij hebben een andere aanpak en inzet. Al die landen en regio’s hebben ook weer een andere kijk op agrarische projecten. Ik probeerde alles in goede banen te leiden, rekening houdend met de culturen. Tegenwoordig heet dat ‘interculturele communicatie’. Dit belicht ik in de presentatie. Ook kijken we naar hoe de adviezen zijn opgepakt door de verschillende landen en hoe de projecten tegenwoordig draaien.

Naast mijn werk had ik ook nog familie. Dit vraagt ook om een hele andere aanpak. Mijn dochter en zoon groeiden op in Kenia, Nederland en Irak.

Ondersteunend aan dit verhaal heb ik sprekend beeld in een PowerPoint presentatie. Ik neem mijn eigen projector en laptop mee. Desgewenst ook een scherm. De presentatie is afhankelijk van uw programma. Ik kan inkorten. Twee keer 40 minuten is mogelijk.

Wanneer u belangstelling heeft kunt u contact opnemen via de mail willem.bosgra@gmail.com of telefoon 0511-464867.

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden