Nieuws

88-jarige vindt laatste eerste van 2024 op Schiermonnikoog

Precies twee weken heeft de periode van de eerste eieren geduurd als om kwart over elf het laatste eerste ei van dit jaar gemeld wordt. Jan Holwerda (88!) stond al twee weken op scherp, want 'we komme altiid flak efter Skylge oan'. Maar dit jaar duurde en duurde het maar. Jan fietst geregeld door de polder op het eiland en had dit spantsje vijf dagen geleden al op de korrel. Vanmorgen was hij eerst aan de andere kant van de polder toen hij het gevoel kreeg dat hij 'om de west' moest gaan kijken. Daar was het paartje inderdaad weer aanwezig en actief. Voor een ervaren zoeker als Jan is het eitje dan vlot genoeg gevonden. 

Een half uurtje later werd een tweede melding gedaan op Schiermonnikoog. Helaas voor die zoeker net te laat. Volgend jaar een nieuwe kans!

Het is de 11e keer dat Jan het eerste ei van Schiermonnikoog vond. Hij is van plan om ook een 12e keer dit nog voor elkaar te krijgen. Voor nu gefeliciteerd met deze vondst, Jan!

Het Frije Fjild is voor dit jaar weer gesloten in de hele provincie. Tijd voor de nazorg (bescherming)! Vorige week werden de eerste broedsjes al gemeld.

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden