Nieuws

Demonstratie Faunavriendelijk maaien

Op woensdag 24 en vrijdag 26 april organiseren Grutsk op ús Greidefûgels en Boerennatuur Fryslân een demonstratie faunavriendelijk maaien. Het maaiseizoen is een belangrijk seizoen voor boeren én weidevogels. 

Er is heel veel mogelijk om de belangen van boeren en weidevogels samen goed te behartigen. Door goede afspraken tussen boer, loonwerker en vogelwachter bijvoorbeeld. Een goede en tijdige communicatie tussen boer en nazorger kan veel betekenen voor weidevogels maar ook andere levende fauna zoals jong wild. Door technische vooruitgang is ook steeds meer mogelijk. Door precisieregistratie met een app of een drone is steeds nauwkeuriger bekend waar vogels hun nest hebben of waar kuikens zich bevinden. Verder zijn steeds meer trekkers uitgerust met GPS-systeem waardoor nog beter op de weidevogels en hun kuikens kan worden gelet. 

Recentelijk zijn ook de eerste professionele robotmaaiers in Fryslân waargenomen. Hierdoor liggen in de toekomst mooie kansen voor het maaien in een faunavriendelijk mozaïek. Meld je aan voor deze demonstratie en voorlichting, zodat je nog beter weet wat nu en in de toekomst mogelijk is om weidevogels in het maaiseizoen te redden. 

Aanmelden voor de demonstraties kan hier >>> 

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor boeren, loonwerkers, boerenorganisaties, agrarisch onderwijs, vogelwachters en andere geïnteresseerden.
 
 
 
 
 

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden