Nieuws

Doorgewinterde aaisiker Steven Klijn vindt opnieuw eerste van Terschelling!

Een eerste ei op Terschelling op 5 maart, vroeger werd het nooit gevonden. Het is niet het enige record dat Steven Klijn vanmiddag vestigde. Hij vond het eerste ei van Terschellig namelijk voor de 12e keer en voor de 5e keer op rij. En dat ook nog op hetzelfde perceel als dat van het eerst ei van vorig jaar!

Steven neemt altijd een aantal weken vrij in februari/maart om te zien hoe de kieviten zich opmaken voor het voorjaar. Het bewuste koppeltje had hij dan ook al een aantal dagen in het vizier. Toen vanmorgen het sijke (vrouwtje) alleen bij het nestje wat strootjes stond te schikken, zag Steven zijn kans schoon. Het nestje was echter nog leeg. Toen de doorgewinterde zoeker vanmiddag weer bij het nestje kwam, was het ei dan toch gelegd! 'Het blijft, ook na al die keren, toch nog weer een emotioneel moment, dat eerste eitje van het jaar' zegt Steven Klijn over de vondst.

Ooit hoopt Steven het eerste eitje van Fryslân te vinden op Terschelling. We wensen hem veel succes daarmee, maar voor nu eerst van harte met deze vondst!

Het Frije Fjild van de gemeente Terschelling is vanaf nu gesloten.

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden