Nieuws

Het Stimuleringsfonds Boerenlandvogels Fryslân is op zoek naar leden voor veldteams.

Veldteamleden gezocht!

Wil jij je inzetten voor de weidevogels? Heb je tussen half april en half juni tijd en beschik je in die periode over een auto? Woon je in Fryslân en weet je wat van de maatregelen die op boerenland genomen kunnen worden om weidevogelkuikens op te laten groeien? Dan is het Stimuleringsfonds Boerenlandvogels op zoek naar jou!

Het Stimuleringsfonds Boerenlandvogels Fryslân keert een waarderingspremie uit aan boeren die de vogels een warm hart toedragen en niet op een andere manier voor subsidies of vergoedingen in aanmerking komen. Met de premie kunnen ze het werk op percelen met vogels een tijdje uitstellen. Ze bemesten, maaien of zaaien later, waardoor de boerenlandvogelkuikens tijd hebben om vliegvlug te worden.

De boeren worden voorgedragen door bijvoorbeeld hun nazorger (vrijwillige weidevogelbeschermer). Het fonds stuurt vervolgens een veldteam op pad dat de situatie ter plekke gaat beoordelen. Voor deze veldteams zijn we op zoek naar leden. Is er echt sprake van landwerk dat uitgesteld moet worden? Zijn er voldoende vogels aanwezig en hebben de kuikens in de directe omgeving de mogelijkheid om op te groeien? De veldteams geven advies aan het fonds om de voordracht wel of niet te belonen met een premie.

Voor deze veldteams zoeken we mensen die voor het Stimuleringsfonds op pad willen in groepjes van twee personen.
- in de periode tussen 15 april en 15 juni
- met eigen auto, kilometers kunnen gedeclareerd worden (als je binnen Fryslân woont)
- je krijgt beoordelingscriteria mee, maar we willen wel graag dat je zelf ook al ervaring hebt met boerenlandvogels (als boer, vrijwilliger of anders).
- we starten met een gezamenlijke bijeenkomst in de eerste helft van april.

Je kunt je opgeven via info@bfvw.nl. We zoeken meerdere personen, dus schroom niet, maar meld je aan!

Meer informatie over het Stimuleringsfonds Boerenlandvogels Fryslân is hier te vinden.

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden