Nieuws

Het veld in met studenten

Dinsdagochtend ging de BFVW met drie studenten van Campus Fryslân het veld in. De studenten doen een Living Lab-opdracht bij ons waarbij ze de data van de vier hoofdsoorten analyseren. Veel stippen op een kaart, in verschillende kleuren. Maar waar staan die stippen eigenlijk voor? Om ze dat zelf te laten zien en ervaren namen we ze mee naar landerijen vlakbij Tsjom.

De jongelui (één dame en twee heren) kregen beide kanten van het leven in het veld te zien. Aan de ene kant waren daar een nestje tureluureitjes dat gepredeerd was (bunzing?) en even verderop een dode tureluur die op een halve meter van een nestje met vier, inmiddels koude, eieren lag, waarschijnlijk het werk van een hermelijn. Gelukkig zagen ze aan de hoopvolle kant ook alarmerende oudervogels met kuikens. Ze hebben jonge tureluurkuikens en jonge kievitkuikens mogen zien. Verder alarmeerden er flink wat grutto's, maar die kuikens verstopten zich in het lange gras.

De studenten waren na afloop zeer enthousiast door wat ze gezien en gehoord hadden onder de kundige begeleiding van Wytze Meinsma (nazorger) en Gerard van Asselt (mozaïekregisseur). Heren, dank voor jullie tijd en inzet!

Deel deze pagina

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden