Nieuws

Jeugdfûgelwachtdei 2023 groot succes

Zaterdag 3 juni 2023 was het weer zover. De jaarlijkse jeugdfûgelwachtdei werd dit jaar georganiseerd door vogelwacht Birdaard. De familie Bakker uit Ginnum was gastheer. Op hun melkveehouderbedrijf is volop ruimte voor weidevogels. Vader Jelte heeft zijn liefde voor de weidevogels er met de paplepel bij dochter Wieke Marije ingegoten. 

Het zonnige weer speelde op deze dag een positieve rol. Ruim 180 kids en de nodige begeleiders vonden hun weg naar Ginnum. Zij en hun begeleiders hoorden gedeputeerde Hoogland kort vertellen hoe belangrijk jeugdeducatie van de agrarische natuur is. Weidevogels op boerenland horen bij Fryslân. Voormalig Cambuurtrainer Henk de Jong opende vervolgens de Jeugdfûgelwachtdei officieel. Sinds kort is Henk ook een echte nazorger bij de lokale vogelwacht!

De vele vrijwilligers van de vogelwacht Birdaard hadden deze dag goed voorbereid. Er was een prachtig parcour leer- en doeactiviteiten georganiseerd. Naast het traditionele slootjespringen, slootjevissen en hokjetimmeren waren er ook bijzondere zaken te beleven. Bijvoorbeeld een roofvogelshow die op de meesten diepe indruk maakte. Er waren dit jaar ook echte bodemonderzoekers van de RUG. Zij lieten de kinderen zien dat er zich heel wat afspeelt onder het grasland. En hoe belangrijk een rijk bodemleven is voor weidevogels. Aan het einde van deze prachtige ochtend werden de kinderen nog even getest op hun kennis en ervaringen met een quiz. Tot slot kregen de kinderen en hun begeleiders nog een broodje hamburger aangeboden. Al met al een zeer geslaagde agrarische natuurochtend. Complimenten en dank aan de vrijwillige organisatie en de familie Bakker. 

Deel deze pagina

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden