Nieuws

Jeugdfûgelwachtdei 2024: een dag vol avontuur!

Op zaterdag 8 juni 2024 organiseerde de Vogelwacht Tjalleberd/De Streek de jaarlijkse BFVW Jeugdfûgelwachtdei, en wat een geweldige dag was het! Met de steun van de BFVW en de educatiecommissie werd een prachtig en gevarieerd programma samengesteld dat zowel actie als informatie bood.

Meer dan 200 kinderen en hun ouders waren bijzonder enthousiast over de vele activiteiten die op het programma stonden. De kinderen leerden alles over uilen en zwaluwen en kregen de kans om net geringde zwaluwen vrij te laten. Naast de informatieve onderdelen waren er ook actieve en avontuurlijke activiteiten. De kinderen konden zich bijvoorbeeld uitleven met slootjespringen en de kabelbaan. Voor de muziekliefhebbers was er een verrassende Silent Disco, waar iedereen met een koptelefoon op danste op een mix van muziek en vogelgeluiden – een unieke ervaring!

Creativiteit kwam naar voren tijdens het knutselen van een weidevogel van ijzerdraad, en de kinderen leerden ook hoe ze eieren konden herkennen. Daarna mochten de kinderen zelf vliegen met een échte drone.

De avonturen hielden niet op; op het land gingen de kinderen nesten zoeken en deden ze bodemonderzoek. Ook kregen ze waardevolle kennis van een jager die hen alles vertelde over predatie.

De dag werd afgesloten met een dankwoord aan de mensen van vogelwacht Tjalleberd/de Streek en de familie De Glee uit Luinjeberd, die dit jaar als gastheer en gastvrouw optraden. Dankzij hun gastvrijheid en inzet werd de dag een groot succes. Alle kinderen kregen een goedgevulde goodiebag met posters, stickers en een BFVW Jeugdfûgelwachtdei-zonnebril mee.

Kortom, de Jeugdfûgelwachtdei 2024 bood een perfecte balans tussen leerzame en avontuurlijke activiteiten, waardoor de kinderen niet alleen veel plezier hadden, maar ook enorm veel leerden over de natuur om hen heen.

Een sfeerimpressie op Facebook en Instagram: >>

Ook de Leeuwarder Courant was aanwezig:
Jonge natuurliefhebbers verkennen het vogelleven in Luinjeberd

 

 
 
 

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden