Nieuws

Overzicht gevonden kievitseieren 2019

Hier een overzicht van alle gevonden eerste kievitseieren van Nederland, Fryslân en de Fryske gemeenten. Op donderdag 28 februari werd door Eduard van der Hoek het eerste kievitsei van Nederland en daarmee ook van Fryslân gevonden. Daarna werd het stil met de aanmeldingen. Pas op 8 maart werd het eerste gemeentelijke gevonden kievitsei door Klaas Stapensea aangemeld. Daarna ging het relatief snel. Op donderdag 14 maart om 09.00 uur werd door Sjoerd Atze de Jong het laatste gemeentelijke kievitsei bij de BFVW aangemeld. 

Al met al een opmerkelijke start van het broedseizoen. Het vroegst gevonden kievitsei ooit in Nederland gevonden. Daarna een relatief lange pauze met vervolgens een sterke eindspurt.

Het bestuur van de BFVW is trots op alle fjildminksen die hebben meegedaan aan deze mooie Fryske traditie. Een traditie die voor velen ook het begin van het voorjaar markeert. De competitie van het vinden van de eerste kieivitseieren is hiermee (14 maart) beëindigd. Nu begint de periode van nazorg. Een belangrijke en verantwoordelijke taak van al die vrijwilligers van de 109 vogelwachten in Fryslân. Het bestuur van de BFVW wenst iedereen daarbij veel succes en natuurlijk heel veel plezier in de mooie Fryske agrarische natuur. 

Deel deze pagina

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden