Nieuws

Subsidie gemeente SWF voor aanschaf drones

De weidevogeldrone is niet meer weg te denken als hulpmiddel voor de bescherming van weidevogels. In 2019 is de BFVW begonnen met de introductie van deze techniek. Inmiddels gaan steeds meer vogelwachten over tot zelfstandige aanschaf. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft dit ook gemerkt en kreeg van steeds meer vogelwachten subsidieaanvragen. De gemeente is blij met deze initiatieven en heeft aangegeven dit graag centraal via de BFVW te willen regelen. Daarom kunnen wij vogelwachten uit de gemeente Súdwest-Fryslân, die een drone willen aanschaffen een prachtig aanbod doen.

Wat is het aanbod?
Vogelwachten die een eigen drone willen aanschaffen krijgen een bijdrage van € 1250,00 bij het opsturen van een getekende offerte. En achteraf ontvangen wij graag een factuur van aanschaf. Het is belangrijk dat wij weten dat het bedrag daadwerkelijk voor een drone wordt gebruikt. Deze drone moet ingezet worden voor de bescherming en monitoring van weidevogels. Hierdoor is het noodzakelijk dat de drone beschikt over een warmtebeeldcamera (IR).

Hoelang kunnen wij gebruik maken van dit aanbod?
Dit kan in 2024 en 2025. Helaas is het niet mogelijk om een bijdrage te geven voor een drone die eerder is gekocht.

Hoeveel drones kunnen wij aanschaffen?
De bijdrage is € 1250,00 per vogelwacht. Dus je kunt meerdere drones aanschaffen, maar de bijdrage wordt niet hoger.

Als wij met meerdere wachten, 1 drone kopen wordt dan de bijdrage verhoogd
Samenwerking tussen andere wachten wordt gestimuleerd. Als je met meerdere wachten een drone koopt, dan wordt de bijdrage maximaal € 2500,00. 

Wij willen/kunnen geen drone kopen in deze jaren. Kunnen wij nog wel rekenen op inzet van een drone?
Momenteel vliegen vanuit de BFVW nog enkele drones, die op aanvraag ingezet kunnen worden. Daarnaast mogen wij van de gemeente Súdwest-Fryslân ook een deel investeren in drones die voor gezamenlijke inzet kan worden gebruikt. Hiermee blijft de inzet voor de drone voor elke vogelwacht mogelijk. Wil je een drone inzetten binnen jullie wachtgebied? Neem contact op met jullie gebiedscoördinator. 

Onze vogelwacht is gevestigd in een andere gemeente, krijgen wij geen bijdrage?
Het prachtige aanbod van de gemeente Súdwest-Fryslân zullen wij ook bij andere gemeenten aankaarten en hopelijk dat meer zullen volgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden