Nieuws

Theunis Piersma komt spreken op het Frysk FûgelFestijn!

Prof. dr. Theunis Piersma is hoogleraar Trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is internationaal een autoriteit op het gebied van wad- en weidevogels, leidt het bekende grutto-onderzoeksteam in Zuidwest Fryslân en heeft onlangs de onderzoeksgroep BirdEyes opgericht. Ook is winnaar van de Spinozapremie en diversse buitenlandse wetenschapsprijzen. 

We zijn dan ook bijzonder blij dat we aan kunnen kondigen dat Theunis Piersma de tijd neemt om te spreken op ons Frysk FûgelFestijn! Op zaterdag 10 september om 16 uur zal hij spreken in de lezingentent op het buitenterrein van Bezoekerscentrum De Alde Feanen spreken. Centraal staat een feit dat veel weidevogelliefhebbers is opgevallen: de kievit begint steeds eerder in het jaar eieren te broeden, de grutto doet niet aan die verandering mee. Vanwaar dat verschil? Prof. Piersma vertelt wat de wetenschap hier inmiddels over ontdekt heeft. 

Er is nog veel meer te beleven tijdens het Frysk FûgelFestijn, dus kom zaterdag de 10e naar Earnewâld en luister, kijk, ervaar en ontdek! Voor het hele programma kijk HIER

Deel deze pagina

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden