Nieuws

Tweede eerste ei voor tweetal in Ooststellingwerf

Na anderhalve dag stilte op het eierfront (door een straffe Noordooster?) gaat op maandag 11 maart om 15 uur opnieuw de telefoon bij de BFVW. 'Is Ooststellingwerf al binnen? Zo niet, dan kijken we er nu naar.' Ewout Schröder en Klaas Stapensea vonden op zaterdag al het ei van Leeuwarden en waren nu, dankzij het nog geldende vrije veld, in Ooststellingwerf aan het struinen.

De mannen waren zaterdagmiddag al in deze buurt gaan kijken en zagen toen een hijke (doffer, kievitman) al heel fel op een zwarte kraai gaan, maar geen ei te bekennen. Zondagochtend vonden Klaas en Ewout wel dassensporen en een gepredeerd ei op hetzelfde perceel. Eigenlijk heeft deze das dus het eerst van Ooststellingwerf gevonden...  Op maandag nog maar even terug naar dat gebied, vooral veel aaisikers te zien, dus maar even weer teruggetrokken. Op de middag zien ze dan het sijke (jok, kievitvrouw) op een net andere locatie strootjes pikken en heen en weer paraderen. En daar lag het eerste ei van Ooststellingwerf 2024!

Ewout en Klaas, foar de twadde kear lokwinske!

Het Frije Fjild van de gemeente Ooststellingwerf is hiermee gesloten. Nog vier gemeentes (twee op de vaste wal en twee eilanden) te gaan én natuurlijk het jeugdei. Zie onze kaart hier

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden