Nieuws

Vacature beleidsmedewerker BFVW

Vacature Beleidsmedewerker BFVW

32- 36 uur

 

Ben jij onze nieuwe beleidsmedewerker, heb jij het talent dat de resultaten van de BFVW verbetert? Kun jij onze visie krachtig en positief uitdragen en ons beleid uitwerken tot praktische projecten? Wil je bijdragen aan de natuur in Fryslân, in het bijzonder de (weide)vogels? Dan is deze zelfstandige, afwisselende en leuke baan iets voor jou!

 

Wie zijn wij?

 De Bond Friese VogelWachten (BFVW) is in 1947 opgericht door enkele personen die zich grote zorgen maakten over de bedreigingen van de vrije natuur en de daarin levende (weide)vogels in het bijzonder. Op dit moment is de BFVW de koepelorganisatie van 108 zelfstandige wachten met ongeveer 18.500 aangesloten leden. De organisatie bestaat uit duizenden vrijwilligers met diverse deskundigheden en een Bondsbureau met op dit moment twee medewerkers. Gemeenschappelijke drijfveer is zorg en liefde voor de natuur. De afgelopen jaren heeft de BFVW zich ontwikkeld tot dé kennis- en monitoringsorganisatie op het gebied van vogels in Fryslân. Onderdeel van de strategie van de BFVW is het verder ontwikkelen en blijvend verbeteren van de monitoring van weidevogels en andere vogels in Fryslân.

Wat ga je doen?

 Jij krijgt als beleidsmedewerker de taak om het werk en de resultaten van BFVW te ondersteunen en krachtig en positief uit te dragen. Je werkt het beleid van de BFVW uit tot werkbare projecten en voert deze zelfstandig uit. Je ontwikkelt cursussen om de vrijwilligers te trainen. Je begeleidt en faciliteert de vrijwilligers van de vogelwachtbesturen. Je ondersteunt de verschillende commissies en bent verantwoordelijk voor een deel van de uitvoering. Je werkt nauw samen met de andere twee medewerkers, het bestuur, de gebiedscoördinatoren en het ICT-team aan de uitvoering van het beleid. Je ondersteunt het hoofdbestuur en geeft deze gevraagd en ongevraagd advies en houdt deze goed op de hoogte van ontwikkelingen, trends en vraagstukken. Je legt verantwoording af aan het bestuur.

 Wie ben jij?

Je houdt van de natuur en specifiek van de (weide)vogels in Fryslân. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent initiatiefrijk en gedreven. Je weet mensen te inspireren en te enthousiasmeren. Je weet hoe je omgaat met vrijwilligers en partijen die werk doen voor de BFVW of er op andere manieren bij zijn betrokken. Je hebt er plezier in de juiste toon te vinden voor het aanspreken van vrijwilligers, leden en donateurs en bent daarbij servicegericht. Je zet graag zelfstandig plannen op en werkt ze uit. Je hebt geen problemen met werken in de avonduren en incidenteel op zaterdag.

 Wat zijn de werkzaamheden?

 *  In deze functie ondersteun je bij de implementatie van beleid in uitvoering in de breedste zin.

*  Je ondersteunt bij het uitwerken van nieuw of veranderd beleid.

*  Je bent de vraagbaak voor de vrijwilligers in het veld en voor de wachtbesturen.

*  Je vertegenwoordigt als deskundige de BFVW in externe overleggen.

*  Je ondersteunt het hoofdbestuur en de commissies en/of werkgroepen.

*  Je adviseert bij implementatie van nieuwe richtlijnen en/of procedures.

*  Je komt te werken in een platte organisatiestructuur, dit betekent concreet dat je alle voorkomende werkzaamheden oppakt. 

 Functie-eisen:

*  Hbo werk- en denkniveau, een opleiding relevant voor natuur(bescherming) is een pré.

* Affiniteit met en kennis van het werkterrein van de BFVW en/of natuurorganisaties.

*  Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

*  Aantoonbare kennis van en ervaring met het werken met vrijwilligers.

*  Ervaring met het ontwikkelen van cursus-/lesmateriaal en het begeleiden van cursussen is een pré.

*  Kennis van en inzicht in natuurontwikkelingen in de maatschappij.

*  In bezit van rijbewijs B.

*  Je herkent jezelf in de kernwaarden gedreven, deskundig, creatief en toegankelijk.

*  Je bent in staat om te verbinden en anderen inspirerend te overtuigen.

*  Je kunt zelfstandig werken binnen het team, je bent representatief.

*  Je hebt een aanpakkersmentaliteit, bent flexibel en ondernemend, je signaleert en initieert nieuwe kansen.  

*  Je bent gericht in het stellen van doelen, vasthoudend in het behalen van resultaten.

*  Het is een pré als je ervaring hebt met projectmatig werken

*  Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven van teksten

*  Je schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is goed in zowel de Nederlandse als de Friese taal.

 

Wat bieden wij?

 Een zelfstandige functie met een goed marktconform salaris (cao Bos en Natuur) afhankelijk van kennis en ervaring. Een aanstelling voor de duur van één jaar, met een optie voor een verlenging, aanvang in overleg.

Een uitdagende en afwisselende functie binnen een klein team met een informele werksfeer.

Samen met twee collega’s werken op een van de mooiste plekken in Fryslân, ons Bondsbureau in Wiuwert, met een prachtig overzicht over het weidse Friese landschap.

 Enthousiast geworden over deze functie?

We zien je motivatie met CV graag tegemoet op info@bfvw.nl. Solliciteren kan tot en met 19 februari. Sollicitatiegesprekken zijn gepland in de eerste week van maart. Nog vragen over de werkzaamheden en/of over het sollicitatieproces? Neem contact op met onze voorzitter Frans Kloosterman 06-83553971

Deel deze pagina

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden