Nieuws

Verhalenwedstrijd en fotowedstrijd in het kader van 75 jaar BFVW

In het kader van haar jubileum organiseert de BFVW het hele jaar 2022 diverse activiteiten om de vogels om ons heen onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren wij een Vogel-fotowedstrijd en een Vogel-verhalenwedstrijd. 

Fotowedstrijd:

Wie maakt de mooiste foto van een vogel?

Stuur een foto in van een vogel, dat is eigenlijk de simpele opdracht bij deze wedstrijd. Iedere hobbyfotograaf kan meedoen, van gevorderde amateurfotografen tot beginnelingen. Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen en vijf foto’s nomineren voor de publieksprijs. Deze foto’s worden op canvas uitgeprint en tentoongesteld op het Frysk FûgelFestijn op 10 september in Earnewâld. Het publiek bepaalt stemt die dag op hun favoriete foto. De winnaar van die stemronde wint de publieksprijs. Vanzelfsprekend worden de genomineerde foto’s gepubliceerd in het verenigingsblad van de BFVW : Vanellus. Ook de Leeuwarder Courant zal hier aandacht aan besteden, dus dit is je kans om je foto in dit dagblad geplaatst te krijgen!

Vogel-verhalenwedstrijd:

Wie schrijft het beste vogelverhaal? 

Voor deze verhalenwedstrijd is de BFVW op zoek naar de mooiste, leukste en sterkste vogelverhalen uit het veld en de natuur van Fryslân. Het mag zowel fictie als non-fictie zijn.  De winnende stukken worden gepubliceerd in de Leeuwarder Courant en in het verenigingsblad van de BFVW: Vanellus.  De winnaar wordt gehuldigd tijdens de jubileumbijeenkomst van de BFVW op 12 november 2022.

Heb je altijd al eens je verhaal aan de Friezen willen vertellen? Schrijf dan mee in deze wedstrijd. Je mag kiezen of je in het Nederlands of in het Frysk schrijft. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen voor drie categorieën: kinderen tot 12 jaar, jeugd van 12 tot 18 jaar en volwassenen.

De spelregels voor de wedstrijden zijn hier te vinden

 

Deel deze pagina

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden