Nieuws

Vogelspotten kun je leren (op het Frysk FûgelFestijn)

Was de coronatijd voor jou ook een periode waarin je de natuur (opnieuw) ontdekt hebt? En wil je daar nu wat meer mee gaan doen? Vogels kijken en op naam brengen, het zogenaamde vogelspotten of fûgelje, is dan een hele mooie hobby. Lekker een dag de natuur in trekken om vogels te observeren en helemaal tot rust komen op het ritme van de bloemen en dieren om je heen. Maar heb je daarvoor een verrekijker nodig en welke dan? Hoe kun je dichtbij komen zonder de vogels te verstoren? Waar moet je op letten als je de namen van de vogels wilt leren? Kortom waar moet je beginnen?

Tijdens het Frysk FûgelFestijn kun je de workshop 'vogels kijken voor beginners' volgen. Herman Postma (ervaren reisleider bij vogelreizen) geeft je in een half uur net dat zetje om de drempel naar het vogelspotten te kunnen overgaan.

Het Frysk Fûgelfestijn wordt gehouden op zaterdag 10 september tussen 11 en 18 uur bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewâld (Koaidyk 8a).

Naast deze workshop zijn er nog vele andere activiteiten voor jong en oud. Dus kom zaterdag de 10e naar dit vogelfestival en neem familie en vrienden mee. Bijzonder geschikt voor gezinnen! Meer informatie kun HIER vinden.

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden