Nieuws

Weidevogelkennisavond 2021 groot succes

De traditionele weidevogelkennisdag/avond op donderdag 18 februari 2021 was een groot succes. Meer dan 400 personen waren virtueel aanwezig. Een record.

Anders dan in andere jaren konden kenners en liefhebbers van weidevogels niet live bijeen komen. Durk Durksz bleek een vakkundig voorzitter van de avond. Na een plenair deel konden deelnemers aan het webinar deelnemen aan 3 van de 5 deelsessies. Een van de deelsessies werd verzorgd door Rendert Algra, voorzitter van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF). Zoals bekend werd ANF vanuit de BFVW opgericht. Algra  maakte duidelijk dat weidevogelparels een belangrijke functie hebben in het weidevogelbeleid in Fryslân. Verder waren er interessante deelsessie van Ferd Crone over het Grutto-aanvalsplan, effecten van klimaatverandering op weidevogels door Eddy Wijmenga, weidevogelboer uit de praktijk Marten de Jong uit Baaium en Jan Roodhart (Natuurmonumenten) over Eemland natuurbeheer.

Aan het einde van de deelsessies was er nog een mogelijkheid tot vragenstellen aan de deelsessie presentatoren. Aan het einde dit 2e plenaire deel zette gedeputeerde Douwe Hoogland de Bond Friese VogelWachten en alle betrokken vrijwilligers van lokale vogelwachten in het zonnetje. Hij zei letterlijk "Wij zijn trots (grutsk) op de Bond Friese VogelWachten".

Bekijk hier het hele webinar Weidevogelkennisavond 2021 terug. >>>

 

Deel deze pagina

Word lid van een vogelwacht in de buurt

lid worden